Close

En els següents països és obligatori algún atuend on és concentra  a l’Africa o a l’Asia, es tracten en Irak, Libia, Arabia Saudí, Sudán, Somalia, Afganistán, Bangladés, Brunei, Indonesia, Irán i Malasia.  

El hijab és un vel que cobreix la cara i el pit per fer servir en presència de persones que no siguin de la seva família, el hijab és un codi de vestimenta femenina islàmica, que per les dones s’utilitza per un símbol de modèstia i privadesa.

El burca és una peça de roba femenina religiosa usada principalment a Afganistan, feta obligatòria pels talibans, el Burka tapa tot el cos excepte els peus, a la part dels ulls és tapat per una reixeta de tela perquè no siguin vists.

El nicab en una peça de roba religiosa usada en països del golf persic, nord d’Àfrica, Àsia Occidental i subcontinent indi, en un vel per al rostre, que tapa tot el cos excepte els ulls.

Shayla és una peça de roba que usen les dones en presència d’homes que no formen part del seu nucli familiar proper, tradicionalment s’usa en països d’aràbia saudi i alguns del golf pèrsic.